Evenimente | Prezentare proiecte | Galerie foto | Articole / Publicatii | Resurse / Finantatori | Parteneri | Ajuta-ne cu 2% | Presa |

ANUL 2008

I) Proiectul STOP POLUARII ! Recicleza !

Copiii beneficiari ai burselor de studiu ASCENDENT, au lansat o provocare elevilor din comuna ilfoveană 1 Decembrie – proiectarea şi asamblarea unui copac din materiale reciclabile.
Inaugurând acest proiect, Asociaţia ASCENDENT doreşte să contribuie la promovarea unui compartament ecologic atât în rândul elevilor cât şi întregii comunităţi locale.
Este primul proiect de voluntariat realizat de elevii bursieri ai Asociatiei ASCENDENT. Acest proiect se va derula până la sfârşitul lunii noiembrie 2008 si urmareste sa implice cat mai multi elevi din comuna 1 Decembrie, prin aducerea – la punctele special organizate- de PET-uri necesare asamblării copacului reciclat.
Cei mai activi susţinători vor fi premiaţi în cadrul unei festivităţi, iar numele lor va fi trecut pe trunchiul copacului, ce va fi expus în faţa şcolii din comună.
Alaturi de mesajul ecologist, scopul proiectului este de a implica cât mai multi copii în astfel de activităţi civice, de ai motiva şi convinge să promoveze un comportament prosocial. Astfel elevii, beneficiari ai burselor Ascendent, vor putea fi un exemplu elocvent, iar schimbarea va porni de la aceştia.

II) Proiectul "A venit Mos Niculae"

In acest an Mos Niculae a fost ajutat de voluntarii Asociatiei ASCENDENT sa daruiasca mai multe cadouri copiilor saraci din comuna 1 Decembrie. Multe dulciuri, carti si jucarii au fost oferite de voluntarii si elevii bursieri ai Asociatiei ASCENDENT. Pentru ca au fost alaturi de noi, cadourile mosului au fost mai multe si mai incarcate cu dulciurile si jucariile oferite de elevii Scolii Generale 1 Decembrie. Le multumim tuturor copiilor pentru gestul lor frumos.
In dimineata de 6 decembrie, cadourile frumos ambalate au fost oferite la peste 30 copii de gradinita si scoala primara. Surpriza a fost mare iar zambetele copiilor ne motiveaza sa continuam.
Pregatim noi surprize pentru Craciun!


III) Serbarea de Craciun 2008  (implicarea voluntarilor asociatiei in organizarea Serbarii de Craciun realizata in scoala)

         In fiecare an, Serbarea de Craciun este unul dintre cele mai mari evenimente locale la care participa copii, cadre didactice si parinti, organizate in scoala si in comuna. Voluntarii bursieri si-au propus sa valorifice aceasta oportunitate si sa organizeze o actiune pentru copii in cadrul serbarii, actiune intitulata “Vanatoarea de cadouri”.  “Vanatoarea de cadouri” a fost un joc concurs la care au fost invitati sa participe toti copiii prezenti la serbare (au “vanat” cadourile chiar si parintii) care au cautat cadourile ascunse de noi in scoala cu ajutorul unor indicii.
Pentru aceast proiect, elevii bursieri au confectionat cutiute cadou (din carton si hartie), fiecare cutiuta a continut bomboane de ciocolata si un indiciu care l-a ajutat pe copilul participant la concurs sa gaseasca cadourile ascunse de noi in scoala.
Actiunea noastra a fost o mare surpriza pentru copii si s-a bucurat de mare succes.


IV) Sprijin scolar/educational pentru copiii cu din clasele I-IV si gradinita

Actiuni realizate in cadrul acestui proiect:
- a fost prezentat proiectul in intalniri cu profesorii, invatatorii si educatorii
- au fost stabilite activitatile din proiect si potentialii beneficiari
- am demarat activitatile educationale pentru elevii de scoala primara iar pentru copiii de gradinita (gradinita functioneaza in aceeasi scoala cu Centrul ASCENDENT) avem planificate activitati educationale din ianuarie 2009.
- aceste activitati au fost pregatite in contextul in care, din ianuarie 2009, Asociatia ASCENDENT are finantat un nou proiect de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, activitatea de voluntariat a elevilor bursieri fiind integrata in acest proiect.

ANUL 2009

 

1.      Petrecerea organizata de elevii bursieri pentru copiii din comunele 1 Decembrie, Copaceni si Jilava

 

Aceasta actiune a avut loc in Scoala Generala 1 Decembrie si la ea au participat peste 30 copii din comunele 1 Decembrie, Copaceni si Jilava. Elevii bursieri au organizat o petrecere de 1 zi cu jocuri, muzica si, in special, cu gustari pregatite chiar de ei. Pentru organizarea acestei petreceri Asociatia ASCENDENT a pus la dispozitia bursierilor un aragaz iar elevii voluntari au cumparat alimentele si sucurile necesare. Au fost gatite multe clatite, o imensa salata de fructe, fripturi, aperitiv etc. Elevii voluntari si invitatii lor s-au distrat foarte bine dar au invatat si cate ceva despre arta culinara.

 

2.      Sprijin scolar pentru copiii din Centrul de zi ASCENDENT

 

O activitate constanta a elevilor bursieri a constat in acordarea de sprijin scolar copiilor asistati in Centrul de zi ASCENDENT. Elevii voluntari i-au ajutat pe copiii de scoala primara la citit, scris si socotit. Alaturi de pedagogii centrului de zi, ei au organizat jocuri distractive de animatie socio-educativa care au fost foarte indragite de copii.

Ajutorul bursierilor a fost intotdeauna binevenit si apreciat de personalul Centrului de zi ASCENDENT din comuna 1 Decembrie.


 3.      Sprijin acordat copiilor care lucreaza in Atelierul de pictura si decoratiuni

 

Elevii bursieri i-au ajutat de mai multe ori pe copii inscrisi la acest atelier sa realizeze picturi si decoratiuni pe sticla (vaze, pahare, suporturi pentru lumanari etc). Bursierii au lucrat impreuna cu ceilalti copii iar rezultatele obtinute de acestia au fost remarcabile.

 

Le-am cerut ajutorul elevilor voluntari pentru ca am organizat in ultima perioada doua expozitii cu vanzare si a fost necesar realizarea unui numar mai mare de picturi si obiecte decorate. Aceasta activitate a fost utila atat pentru Asociatia ASCENDENT (am strans fonduri si ne-am popularizat activitatile) dar si foarte interesanta pentru elevii voluntari (a fost prima data cand ei au pictat pe placaj panzat sau au decorat obiecte din sticla). In plus, am confectionat, impreuna cu copiii de la Atelierul de pictura, suporturi de lemn in forma de sevalet pentru expozitii (suporturi care au fost foarte reusite si apreciate).

 

4.      Expozitia de la Teatrul Act si expozitia cu vanzare de la Realitatea/ Catavencu

 

Am organizat o expozitie de pictura la Teatrul ACT (in sala de lectura) cu lucrari realizate de elevii voluntari si copiii inscrisi la Atelierul de pictura si decoratiuni. Tinerii pictori ai Asociatiei ASCENDENT au fost impresionati de faptul ca actorul Marcel Iures a apreciat foarte mult picturile lor si a dorit sa cumpere 2 tablouri.

O alta expozitie cu vanzare (continand multe obiecte decorate din sticla si cateva tablouri) a fost organizata la trustul Realitatea/ Catavencu. Actiunea a fost o reusita (au fost vandute toate obiectele si tablourile) si am strans 450 Ron.


 5.      Decorarea peretelui exterior al Centrului de zi ASCENDENT

 

Locul de intalnire al elevilor bursieri este sala mare a Centrului de zi ASCENDENT din scoala generala 1 Decembrie. Deoarece peretele centrului de zi este perfect alb, ne-am gandit sa decoram (pictam) acest perete cu sigla si logo-ul Asociatiei ASCENDENT. In prezent avem o firma pictata de dimensiuni mari care este vazuta cu usurinta de public. Acest fapt este important pentru ca vis-ŕ-vis de centrul de zi este o sala de festivitati (singura din comuna) unde au loc serbarile scolare, sedinte cu parintii, competitii sportive, intrunirile electorale etc.


 6.      Organizarea unei excursii de o zi in Bucuresti pentru copiii mici

 

Elevii bursieri au organizat o excursie de o zi in Bucuresti pentru un grup de copii de scoala primara care sunt asistati in Centrul de zi ASCENDENT din comuna 1 Decembrie. Fiecare elev voluntar a avut raspunderea de a supraveghea un copil. In plus, elevii bursieri au fost raspunzatori si de distractia si  buna dispozitie a celor mici pe tot parcursul excursiei.

Excursia a constat in drumul 1 Decembrie- Bucuresti, oprire la CityMall unde am luat masa de pranz (am servit pizza, cartofi prajiti, prajituri, inghetata, sucuri etc), vizitarea expozitiei de la Teatrul ACT si oprirea la locul de joaca “Micul Paris” din magazinul Unirea – etaj 4 (unde am stat pana seara si de unde copiii nu au vrut sa mai plece din cauza jocurilor mecanice). Excursia a fost o experienta foarte reusita (n-am mai fost cu un grup de copii in Bucuresti de ceva vreme) si ne-am distrat cu totii (mici si mari).

 

 

7. Expozitia de pictura organizata la sediul central BRD – Groupe Societe Generale  

        si

 8. Excursia de 1 Iunie cu vizite la muzeele din Bucuresti

 

Elevii bursieri ai Asociatiei ASCENDENT s-au implicat in organizarea expozitiei de pictura si decoratiuni precum si a atelierelor creative (pictura, artizanat, decoratiuni etc) realizate la sediul BRD - Groupe Societe Generale din Bucuresti cu ocazia zilei de 1 Iunie. Elevii voluntari au insotit si animat activitatea a 20 copii din Centrul de zi ASCENDENT - localitatea 1 Decembrie, Ilfov.
           In aceeasi zi, toti copiii au vizitat Muzeul Taranului Roman si Muzeul de Geologie si au participat la actiunile organizate special de Ziua Copilului in incinta acestor muzee. In ziua de 1 Iunie 2009 toti copiii  s-au distrat, am aratat publicului cat de talentati suntem noi dar am avut si ocazia sa invatam lucruri noi. Noi ne-am dorim ca 1 Iunie 2009 sa fie o zi speciala pentru toti copiii inscrisi in proiectele Asociatiei ASCENDENT si pentru elevii voluntari.

 

 

 

     9. Ziua ASCENDENT – 13.06.2009 (comuna 1 Decembrie)

In data de 13 iunie 2009 Asociatia ASCENDENT a sarbatorit Ziua ASCENDENT 2009 in parculetul din localitatea 1 Decembrie impreuna cu peste 100 copii din cele 3 comune (1 Decembrie, Copaceni si Jilava) din judetul Ilfov in care avem centre de zi pentru copii scolari.
Si in acest an de Ziua ASCENDENT copiii s-au distrat participand la multe jocuri, concursuri, spectacol de dans, pictura pe fata si la atelierele creative.

Elevii bursieri din comuna 1 Decembrie alaturi de elevii bursieri din Bucuresti (am facut echipe mixte) au pregatit Ziua ASCENDENT (la realizarea afiselor, fanioanelor, au umflat baloane, au pregatit materialele atelierelor etc). In cadrul evenimentului, fiecare echipa mixta a fost responsabila de realizarea a 2-3 activitati de animatie socio-educativa. Editia din acest an a Zilei ASCENDENT  a fost una dintre cele mai reusite (multe jocuri, multi copii, participanti din 3 comune diferite, circulatia auto a fost oprita in zona etc).

Ziua ASCENDENT a oferit in acest an foarte multe premii daruite de UPC, un sponsor foarte generos: rucsacuri, jocuri, palete de badminton, mingi, tricouri, seturi de desen etc. Evenimentul "Ziua ASCENDENT 2009" a fost unul foarte reusit dar am avut si ajutor: UPC, Scoala Generala 1 Decembrie, Politia 1 Decembrie si, nu in ultimul rand, voluntarii Asociatiei ASCENDENT.

 

 

 

10. Expovoluntar 2009 (parcul Cismigiu Bucuresti)

Sambata 16.05.2009, Asociatia ASCENDENT a participat alaturi de alte 50 ONG-uri la targul ExpoVoluntar din parcul Cismigiu cu o expozitie (formata din tablouri si obiecte din sticla decorate de copii) si un stand de prezentare a asociatiei (banner, afise etc)

Impreuna cu voluntarii celorlalte organizatii prezente la targ, am oferit pliante si am prezentat publicului bucurestean proiectele derulate de asociatia noastra.
Echipa de 7 elevi voluntari a Asociatiei ASCENDENT, ajutati de zeci de copii prezenti in parc, a organizat la locul de joaca din centrul parcului Cismigiu un atelier creativ unde au fost confectionate mingiute pentru jonglerii. In plus, voluntarii asociatiei au oferit baloane copiilor pe tot parcursul evenimentului.  Si editia din acest an a ExpoVoluntarului a fost o reusita si cu totii, voluntari, copii si parinti, organizatori, ne-am distrat intr-o frumoasa sambata de mai. 

 

    11. Festivitatea de premiere organizata la sfarsitul anului scolar

 

Elevii bursieri au fost premiati si au primit diplome la festivitatea de premiere organizata in scoala din comuna 1 Decembrie cu ocazia sfarsitului de an scolar. Premiile au fost oferite de BRD- Groupe Societe Generale.

 

 

 

12.  Renovarea salii centrale a centrului educational din comuna 1 Decembrie si a cladirii centrului de zi din comuna Copaceni

 

 

Chiar daca august este o luna de vacanta, voluntarii asociatiei (elevii bursieri) ne-au ajutat la zugravirea salii centrale a centrului educational din comuna 1 Decembrie si a cladirii centrului educational din comuna Copaceni, Ilfov. A fost o activitate care s-a intins pe parcursul a doua saptamani iar rezultatele finale au fost deosebite.

 

Le multumim voluntarilor Asociatiei ASCENDENT pentru efort si buna dispozitie!

             

 

    13.  ONGfest Bucuresti

 

In perioada 11-13 septembrie, Asociatia ASCENDENT a participat la cel mai mare eveniment destinat ONG-urilor din Romania, ONGFest 2009. La acest festival din Bucuresti, alaturi de 200 de ONG-uri din toata tara, Asociatia ASCENDENT a avut un stand propriu unde a organizat o expozitie de picturi si decoratiuni, a organizat o serie de ateliere creative pentru copii (pictura, decoratiuni, modelaj, pictura pe fata etc) si o expozitie de fotografii.
       In cadrul festivalului, ne-am propus sa promovam proiectele asociatiei in fata celor 30.000 de persoane care au vizitat standul pe parcusul festivalului. Va invitam sa vizitati standul Asociatiei ASCENDENT si la ONGFest 2010! 

 

 

 
Scoala de voluntariat ASCENDENT
Aici poti descoperi valoarea voluntariatului.
 
Avem nevoie de ... DONATII (concret)
Aici poti afla cum si cu ce
 
Oameni care ne-au ajutat (vezi POVESTEA)
Ajutorul poate imbraca o mie de forme.
 
Voluntariat corporatist. Pentru ASCENDENT.
Companiile si angajatii lor au facut echipa.
 
Noutati
In cadrul Centrului de zi pentru copii scolari din localitatea 1 Decembrie, judetul Ilfov sunt organizate in fiecare an scolar o serie de activitati educationale grupate intr-o serie de ateliere creativ ocupationale (atelier de teatru, atelier de pictura, atelier de decoratiuni, atelier de clovnerie, etc) care alterneaza in fiecare an scolar, in functie de solicitarile copiilor si de resursele avute. Similar, Serviciul de sprijin scolar (unde copiii sunt sprijiniti sa recupereze golurile avute la diverse materii) este organizat periodic in functie de solicitarile venite de la parinti si cadrele didactice. In plus, sunt organizate activitati de ocupare a timpului liber (activitati Detalii...
 
Excursie a elevilor voluntari in Parcul Natural Comana si la Manastirea Comana [21-03-2013]
Elevii voluntari ai Scolii de voluntariat din 1 Decembrie si Jilava au vizitat Manastirea Comana din judetul Ilfov. Manastirea Comana a fost ctitorita cu sute de ani in urma, de
Am plantat pomi fructiferi si trandafiri in scoli [15-11-2012]
Sambata 10 noiembrie a fost o zi foarte aglomerata pentru noi. Ne-am propus sa facem mai multe lucruri in aceeasi zi. In centrele noastre din judetul Ilfov (in curtea scolilor
Noutati
  In cadrul acestui proiect, sprijinim cu burse scolare (200 Ron/luna) elevi sau studenti din Bucuresti si judetul Ilfov care au rezultate scolare foarte bune (medii generale peste 9) dar care provin din familii fara mari posibilitati materiale. Specific acestui proiect este faptul ca toti elevii bursieri se implica saptamanal in activitati de voluntariat in beneficiul altor copii asistati in centrele de zi Ascendent. Activitatile de voluntariat ale elevilor bursieri sunt realizate in cadrul Asociatiei ASCENDENT si constau in acordarea de sprijin pentru alti copii (ajutor caritabil, meditatii scolare, activitati de educatie ecologica etc, activitati de animatie socio-educativa, activitati in cadrul atelierelor creative etc). Detalii...
 
Redirecţionaţi 2 % din impozitul Dvs. pe venitul global către Asociatia ASCENDENT [13-04-2012]
            Este cunoscut faptul ca exista copii care desi merg la scoala, nu stiu sa scrie sau sa citesca si care, in cele mai multe dintre cazuri, renunta sa mai
Asociatia ASCENDENT participa la Targul de Martisor organizat la sediul central al BRD-Groupe Societe Generale [13-02-2012]
In perioada 5-6 martie 2012, Asociatia ASCENDENT va participa la sediul central al BRD-Groupe Societe Generale cu un stand propriu la Targul de Martisor organizat in aceasta companie si va
Noutati
Asociatia ASCENDENT a implementat proiectul "Educatie prin solidaritate" in perioada 2009-2010 fiind finantat de Fundatia Soros Romania in cadrul Fondului de Urgenta.           Scopul acestui nou proiect a constat in sprijinirea unui grup elevi si studenti cu foarte bune performante scolare (cu medii scolare generale foarte bune proveniti din familii cu mari dificultati sociale), care acorda la randul lor sprijin sub forma de voluntariat in cadrul unui program de mentorat destinat altor copii aflati in dificultate.   Pentru a evita abandonul scolar si/sau dezvolta performantele scolare  elevii/studentii voluntari au fost sprijiniti lunar cu materiale educationale (rechizite, carti, etc), acoperirea costurilor de transport pentru cei care invata in Bucuresti, acoperirea costurilor Detalii...
 
Premiul sectiunii Originalitate la Gala Societatii Civile 2011 a fost castigat de Asociatia ASCENDENT [17-11-2011]
Proiectul "Educatie prin solidaritate" al Asociatiei ASCENDENT a fost remarcat de juriul Galei Societatii Civile 2011 si a obtinut premiul sectiunii “Originalitate”.  Acest proiect educational este valoros prin faptul ca
Asociatia ASCENDENT a prezentat proiectul “Educatie prin solidaritate” in cadrul evenimentului “Serile Deschise ale Fundatiei Soros” [22-12-2010]
Asociatia ASCENDENT a fost invitata sa prezinte la Centrul Public al Fundatiei Soros proiectul "Educatie prin Solidaritate" (derulat de asociatie in perioada 2009-2010) in cadrul unui eveniment care a avut ca tema provocarile
Noutati
In cadrul acestui program sunt oferite burse scolare in valoare de 200 Ron/luna pentru elevi si studenti cu rezultate scolare foarte bune. "Scoala de Duminica" este infiintata intr-o scoala generala si reprezinta spatiul in care elevii bursieri vor desfasura activitati de voluntariat 3-4 ore in fiecare saptamana in beneficiul altor copii.   In perioada 2007-2011, Asociatia ASCENDENT a dezvoltat 2 Scoli de Duminica in judetul Ilfov (in localitatile 1 Decembrie si Jilava).  Incepand cu anul scolar 2009-2010 elevii bursieri vor fi realiza activitati de voluntariat si in cadrul Scolii Generale 113 Bucuresti. Activitatile de voluntariat adresate copiilor scolari vor consta in: sprijin scolar/ recuperare scolara la materiile principale, Detalii...
 
Excursie, atelier creativ si film de animatie in programul "Sa stii mai multe, sa fii mai bun" pentru copiii din comuna 1 Decembrie [08-04-2013]
Aceasta excursie a fost realizata in Bucuresti in cadrul programului "Sa stii mai multe, sa fii mai bun" din "Saptamana Altfel 2013" pentru copiii din clasa a III-a din comuna
Scoala de voluntariat a organizat un atelier interactiv in Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti [21-03-2013]
Scoala de voluntariat ASCENDENT a fost prezenta printr-un atelier interactiv in Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti. La acest atelier au participat peste 50 elevi din clasele a X-a
Noutati
Scopul acestui proiect consta in sprijinirea unor elevi sau studenti cu foarte bune performante scolare (premianti) proveniti din familii fara mari posibilitati materiale care acorda la randul lor sprijin sub forma de voluntariat altor 50 copii din comunitate in cadrul unei “Scoli de Duminica”. Detalii...
 
Amenajarea unui spatiu verde in curtea Scolii generale 1 Decembrie in cadrul "Saptamanii ALTFEL 2013" [08-04-2013]
In cadrul programului "Sa stii mai multe, sa fii mai bun" din "Saptamana ALTFEL 2013" Asociatia ASCENDENT si Scoala generala 1 Decembrie au amenajat cu elevii voluntari ai Scolii de
Curs de animatie socio-educativa pentru elevii "Scolii de voluntariat" [04-12-2012]
Normal 0 false false false
Noutati
BRD-Group Societe Generale este partenerul principal al “Scolii de voluntariat ASCENDENT”, cel mai nou proiect din portofoliul Asociatiei ASCENDENT „Scoala de voluntariat ASCENDENT” este un laborator de educatie non-formala unde copiii si tinerii pot experimenta voluntariatul si isi pot folosi ideile si energia in folosul comunitatii. Aici, 200 copii si tineri vor face echipa cu peste 200 angajati ai companiilor din regiunea Bucuresti/Ilfov si vor invata impreuna despre beneficiile voluntariatului, vor realiza actiuni de voluntariat in beneficiul altor copii si tineri, pentru persoane in varsta si pentru persoane cu nevoi speciale, vor realiza actiuni de protectia mediului etc. Proiectul este finantat Detalii...
 
Noutati
“Scoala pe roti ASCENDENT” este un proiect pilot inovator, finantat de Fundatia SOROS in cadrul programului "Fondul de urgenta".              In cadrul echipei “Scolii pe roti”, atat pedagogul cat si asistentul social vor oferi servicii socio-educationale copiilor, constand in acompaniere educationala si sociala, socializare, alfabetizare, realizarea de activitati ludice (jocuri socio-educative etc), activitati de educatie non-formala si consiliere.             “Serviciul mobil de urgenta educationala - Scoala pe roti ASCENDENT” se va deplasa la locul de adapostire al copiilor si ii va urmari in noile locatii, tinand cont ca familiile fara adapost obisnuiesc sa-si schimbe frecvent locul de adapostire.                      Serviciile Detalii...
 
Asociatia ASCENDENT a fost premiata din nou la Gala Societatii Civile [19-11-2012]
    Luni 28 mai, intr-un cadru festiv, Gala Societatii Civile 2012 si-a aplaudat premiantii. Proiectul „Acces la educatie pentru copiii oamenilor strazii” al Asociatiei ASCENDENT a obtinut premiul III in cadrul
Haine si incaltaminte pentru copiii nevoiasi [15-11-2012]
Frigul isi face simtita prezenta. Zilele ploioase au inceput sa apara. Doar ca nu toti avem unde sa ne adapostim si sa ne ferim de vremea urata. Sunt familii care
Noutati
Incepand cu luna februarie 2009, Asociatia ASCENDENT a deschis un nou centru educational de zi in comuna Jilava, Jud. Ilfov. Proiectul este implementat in parteneriat cu Scoala generala Jilava  si aici sunt oferite servicii de sprijin scolar, activitati de animatie socio-educativa, activitati in cadrul atelierelor creative (pictura, decoratiuni etc) pentru un numar de 50-60 copii de varsta scolara. "Centrul de zi pentru copii scolari" din localitatea Jilava/jud. Ilfov este un serviciu social acreditat de Comisia de Acreditare a Furnizorilor de Servicii Sociale din cadrul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale sa ofere servicii de educatie, socializare si consiliere pentru copil si familie. Detalii...
 
Amenajarea unui spatiu de relaxare in curtea Scolii generale din comuna Jilava - Ilfov [14-04-2013]
In vacanta de primavara a elevilor, pentru ca vremea frumoasa de afara ne-a ajutat de aceasta data, voluntarii Scolii de voluntariat ASCENDENT au amenajat un spatiu de relaxare, din butuci
Curs de leadership si teamwork skills pentru elevii voluntari ai Scolii de voluntariat [21-03-2013]
Aici a fost organizat un curs de leadership si teamwork skills pentru elevii voluntari ai Scolii de voluntariat din comunele Jilava si 1 Decembrie - Ilfov. Voluntarii au invatat multe
Noutati
Asociatia ASCENDENT realizeaza constant actiuni cu caracter comunitar in comunele din Judetul Ilfov (in care avem centre de zi) si Bucuresti la care participa copii din centrele de zi, profesionisti si voluntari ai asociatiei. Aceste actiuni urmaresc dezvoltarea spiritului comunitar al cetatenilor si implicarea membrilor comunitatii (parinti, profesori, reprezentanti ai institutiilor publice locale, reprezentanti locali ai sectorului profit etc) in sustinerea proiectelor centrate de copil si familie. Echipa Asociatiei ASCENDENT se bucura in zilele de sarbatoare (Craciun, Paste, 1 Iunie, 1 Martie etc) impreuna cu comunitatile in care noi lucram. Detalii...
 
Asociatia ASCENDENT si Scoala de voluntariat vor participa la ONGfest 2013 [14-04-2013]
Cea de-a 4-a editie a ONGfest va avea loc intre 17-19 mai in Bucuresti (Parcul Tineretului, intrarea dinspre bd. Cantemir - Colegiul National Gheorghe Sincai). Asociatia ASCENDENT si Scoala de
Am participat la Targul de Martisor de la Palatul Copiilor si la Bazarul de Martisor organizat de BRD [21-03-2013]
Este deja o traditie ca Asociatia ASCENDENT sa participe la Targurile de Martisor organizate in Bucuresti. In acest an am participat la Bazarul de Martisor organizat in doua sedii ale
Noutati
            Prin proiectul “Eco-cluburile ASCENDENT” s-a urmarit crearea a 2 cluburi de educatie ecologica pentru copii de varsta scolara (7-14 ani) in cadrul centrelor educationale ale Asociatiei ASCENDENT  din localitatile 1 Decembrie si Jilava, judetul Ilfov.           In cadrul cluburilor de ecologie, 100 copii au participat la activitati de educatie ecologica si au fost implicati in 3 actiuni de ecologizare alaturi de alti voluntari (copii si tineri) domiciliati in comunele 1 Decembrie, Jilava, Adunatii Copaceni si Copaceni (cele 4 comune sunt foarte apropiate si se gasesc in zona de Sud a judetului Ilfov).            Actiunile de ecologizare realizate in cadrul proiectului au constat in: -          Detalii...
 
Voluntarii Asociatiei ASCENDENT implicati in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului 2012 [11-05-2012]
“Am adoptat un mal al raului Argesului, suntem copii responsabili” este o actiune realizata de un grup de elevi voluntari ai Asociatiei ASCENDENT care revin pentru al treilea an la
Ecologizare printre gratare [26-05-2011]
    Chiar daca a fost cald si ne puteam bucura de umbra pomilor si de racoarea raului Arges, un numar de 25 voluntari ai Asociatiei ASCENDENT din 1 Decembrie, Jilava,
Noutati
Scopul acestui proiect consta in sprijinirea cu burse scolare a 15 elevi cu foarte bune performante scolare (premianti) proveniti din familii fara mari posibilitati materiale care acorda la randul lor sprijin sub forma de voluntariat altor 50 copii din comunitate in cadrul unei “Scoli de Duminica”. Acest proiect este finantat de United Way Romania incepand din anul 2009 si a fost extins in anul 2010 in Bucuresti. Detalii...
 
Ziua ASCENDENT, o sarbatoare traditionala in cadrul Centrelor ASCENDENT [01-07-2012]
La sfarsitul lunii iunie copiii au avut un dublu motiv de a petrece. Weekend-ul trecut, copiii din comuna Jilava-Ilfov s-au bucurat pentru ca a inceput  “vacanta mare”, dar mai ales
Concursul de avioane pentru elevi organizat in centrele ASCENDENT din Jilava si Bucuresti [13-04-2012]
A venit, a venit primavara! Cu multe concursuri. In Comuna Jilava si in Bucuresti, copiii scolilor in care se afla centrele noastre au participat la Competitia avioanelor confectionate din hartie,
Noutati
Proiectul 'Centrele de dezvoltare a abilitatilor de viata pentru copii si tineri" este implementat de Asociatia ASCENDENT in judetul Ilfov si in Bucuresti. In cadrul acestor centre sunt urmarite obiective specifice de formare de abilitati de viata (intrapersonale/interpersonale si de viata in comunitate) pentru 3 categorii de varsta (copii prescolari 3-7 ani/ copii 8-14/ tineri 15-20 ani) folosindu-se metode si instrumente de lucru ce apartin educatiei non-formale adaptate fiecarei categorii de varsta in parte. Acest proiect a fost finantat in anul 2010 de Uniunea Europeana si ulterior este sustinut din resursele proprii ale Asociatiei ASCENDENT. Detalii...
 
Excursie organizata pentru elevii voluntari cu film, bowling si activitati sportive [14-04-2013]
Echipa de elevi voluntari a Scolii de voluntariat ASCENDENT a participat la o excursie organizata intr-o calduroasa zi din vacanta de primavara. Am fost la film (ne-am distrat copios la
Un ajutor dulce oferit de SC Supreme Chocolat copiilor asistati de Asociatia ASCENDENT [13-04-2012]
Cu ocazia sarbatorilor de Paste ne-au fost oferite dulciuri in valoare de peste 1500 lei de compania SC Supreme Chocolat pentru copiii fara adapost asistati in cadrul Scolii pe roti

Asociatia ASCENDENT

A
dresa de corespondenta:
Str. Brădescu Barbu Nr. 13 Sector 2, Bucureşti

Telefon mobil: 0723 245642, E-mail: ascendentmc@yahoo.com

Centrul de zi 1 Decembrie  - Str. 8 Martie Nr. 12, Comuna 1 Decembrie, judetul Ilfov
Centrul de zi Jilava - Sos. Giurgiului Nr. 266, Comuna Jilava, judetul Ilfov


TERMENI SI CONDITII ale site-ului www.ascendent.org.ro

Inscrie-te pentru a afla ultimele noutati si evenimente despre proiectele noastre.
Puteti decide acum sa va oferiti voluntar pentru a lucra direct in cadrul proiectelor noastre,  sa donati diverse materiale pentru studiu sau educationale (papetarie, materiale pentru pictura, jocuri etc) sa redirectionati doi la suta din impozitul pe venit sau sa faceti o contributie fiananciara. "Sprijiniti copiii sa invete !"  - campanie de implicare comunitara initiata de Asociatia ASCENDENT.